Publicerad

Efter att förra gången varit i härliga Eslöv begav vi oss fredagen den 6:e mars till Wallanders och rosornas stad Ystad. Vi blev ständigt smärtsamt påminda om närheten till havet genom kalla vindar som förmedlade att vintern ännu inte riktigt har släppt sitt grepp. Trots isande kyla fick vi en trevlig dag i Ystad där vi besökte ett flertal platser där vi kunde affischera om NBV och om Folkbildning i stort.

Vi vill berätta till alla att det är så enkelt att gå med i en studiecirkel, det är bara att klicka in på NBV.se/deltaicirkel och förhoppningsvis hittar vi fler personer med liknande intresse och vi kan då para ihop er. Match making genom intressen!

Har du ett intresse du vill utforska är det nästan garanti på att det intresset även finns hos någon annan. En studiecirkel kan vara starten på både en mer kunskapstörstande fritid men troligtvis också vänskap då studiecirklar naturligtvis alltid försiggår i samklang med andra.   

Vi besökte Ystad Bibliotek och berättade om hur enkelt det är att sammanföra människor genom studiecirklar och gemensamma intressen och delade ut både broschyrer och pamfletter. De kommer även skickas ut till de närliggande biblioteken i de lite mindre byarna Svarte, Glemmingebro, Köpingebro och Löderup. Folkbildning finns inte och ska inte bara finnas i de större städerna utan överallt där det finns intresse.

Vi tog oss vidare till Ystads gymnasium och fick även där berätta om våra tankar för personal och elever och affischera.

Vi älskar folkbildning och det hoppas vi att du gör också. Nästa gång ses vi i Östra Göinge.

/Daniel Verksamhetsutvecklare NBV    

nbv.se/deltaicirkel

startacirkel.nbv.se