Publicerad

Onsdagen den 5 februari begav vi oss Daniel, Ladona, och jag AnnSofi mot ett soligt Eslöv. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss eftersom vår Turné fram tills nu bara varit en vision. 

Vi började dagen som planerat med ett trevligt möte med Marcus Laurin, Kultursamordnare i Vård och omsorgsförvaltningen på Eslövs kommunVi berättade om vår önskan att fler människor ska känna samhörighet genom att träffas tillsammans i studiecirkel och visade vårt minibibliotek med böcker och studiematerial.  
Genom Marcus fick vi nys som en mötesplats för äldre i Eslöv som heter Karidal. Självklart tog vi oss dit och fick en rundtur och möjlighet att visa NBV och lämna en del av vårt nya material Delta i Cirkel.  

En del i Turnén är att besöka bibliotek i kommunen vi besöker och denna gång besökte vi biblioteket i Eslöv.  

Eftersom Eslöv har en folkhögskola tog vi oss en tur dit och pratade med elever och fick även där möjlighet att sprida – Delta i cirkel. 

Vi vill bli synligare i alla våra kommuner och därför besökte vi också flera platser med möjlighet till affischering i Eslöv med omnejd. Om du råkar gå förbi en affisch och tänker - Wow! Jag vill också vara med i en studiecirkel tillsammans med andra! Ja då är det bara att följa QR-koden och fylla i ditt namn, vilken kommun du bor i och vilka ämnen du är intresserad av. Hittar vi andra med samma intressen i din kommun, ja då kopplar vi ihop er och hjälper er att sätta igång! Har du redan en grupp kan du gå in på startacirkel.nbv.se.  

Vi avslutade dagen i Marieholm där vi fikade med Byalaget. Där fick vi träffa supertrevliga människor med massor av intressen och idéer!  

Nu kanske du undrar varför gör ni det här då?  

Jo, För att vi älskar folkbildning!  
 

Nästa gång ses vi i YSTAD!  / AnnSofi Verksamhetsutvecklare NBV