Match-making fast för studiecirkel

– Syftet med NBV på turné är att marknadsföra hela NBV Syds verksamhet. Det är också en viktig del i vår verksamhet, att vara mer synliga på landsbygden, och på platser där vi inte har kontor, berättar AnnSofi Hellström, verksamhetsutvecklare i syd, som är en av initiativtagarna till projektet.

– Vi hoppas kunna inspirera människor till att starta eller delta i en studiecirkel, få möta många människor och få sprida kunskap om vad folkbildning är, fortsätter AnnSofi.

För att sänka tröskeln att gå med i en studiecirkel har projektgruppen tagit fram en digital brevlåda. Dit kan vem som helst kan skicka in sina önskemål om vilken typ av studiecirkel de vill vara med i. Detta ökar möjligheterna till socialt umgänge för människor som är ensamma och som letar efter sammanhang.

– Nu kommer du som har ett stort intresse och vill hitta andra att starta en cirkel med kunna anmäla ditt intresse, säger AnnSofi entusiastiskt. Om vi hittar fler i din kommun med samma intressen så hjälper vi er att sätta igång! 

Turnéns premiärstad blir Eslöv, onsdagen den 5 februari 2020.

 Nyheter och uppdateringar