Cannabis: Beroende och Psykoser - Vad säger forskningen?

Den 24 mars arrangerar Narkotikapolitiskt Center ännu ett webbinarium för att folkbilda om narkotikafrågor.

I debatten om svensk narkotikapolitik återkommer ofta åsikter och uppfattningar om farligheten hos cannabis, och inte alla gånger är de underbyggda av fakta. Därför kommer Joar Guterstam att föreläsa om sambandet mellan Cannabis, beroende och psykoser. Joar är psykiater och beroendeforskare, vice ordförande i svensk förening för beroendemedicin. Han har en lång erfarenhet av beroendevård såväl på medicinsk mottagning som i forskning.

Webbinarierna arrangeras två gånger samma dag. En på eftermiddagen och en på kvällstid. För att delta anmäler du dig på länkarna:

Anmäl dig här: tisdag 24 mars kl 15.00

Eller här: tisdag 24 mars kl 18.30

Webbinarierna sker i samarbete med Sveriges Blåbandsungdom och Studieförbundet NBV. De kommer att anordnas via LifeSize. Du kan följa det från någon av NBV:s lokaler i landet eller hemifrån din egen dator eller telefon genom att logga in på ditt konto eller skapa ett gästkonto.

Nedladdning och installation av datorklienten ”Lifesize Cloud” för Windows och Mac kan användaren göra under följande länk: https://call.lifesizecloud.com/download

Följ oss gärna via vårt nyhetsbrev. Du anmäler dig till det längst ner på vår hemsida: www.narkotikapolitisktcenter.se

Kommande Webbinarium:

 14 maj kl 15.00 och 18.30  Linda Nilsson: Vad innebär recoverybegreppet för att komma tillbaka från ett beroende?  Läs mer och anmäl dig redan nu här för 15.00 eller här för 18.30