I höst slår vi rekord! Flest scener och flest speltillfällen på en och samma festival! Världens Största Musikfestival är 5-11 oktober 2015 och festivalområdet är hela Sverige. Från den minsta replokalscen till de största artisterna och arenorna. I Kiruna, Stockholm och Örkelljunga.  Rock, punk, metal, hiphop, schlager, folkmusik och körer! Gärna i samklang med andra kulturformer. Intresset från media kommer att vara monumentalt.

Nu är det dags att visa svenska folket och dess folkvalda politiker vad den breda folkbildningen kan göra, vilken samhällsnytta den gör och vad som möjliggjort det svenska musikundret. Varför har Sverige världens mest framgångsrika musiker per capita?

Arrangörer är studieförbunden och Folkbildningsförbundet. Detta är samtidigt din chans att synas i de stora sammanhangen och Music Box är på tårna för att få lov att visa upp sin musikverksamhet. Vi kommer att arbeta inkluderande och för en jämställd musikscen. Mer info finns på www.varldensstorstamusikfestival.se 

Studieförbundens folkbildningsverksamhet känns bäst igen i alla de studiecirklar som finns i landet. Har du studiecirkel i ett studieförbund och är nyfiken på festivalen eller vill delta med din musikgrupp så kan du ta kontakt med ditt studieförbund och höra vad just de planerar göra på din ort. Du som har cirkel i NBV hittar din lokala musikkonsulents kontaktuppgifter längst upp till vänster på sajten. 

Har du inte en studiecirkel hos ett studieförbund redan, så passa på att ta reda på vad det innebär och starta en cirkel hos något av studieförbunden på din ort. Sedan kan även du anmäla ditt intresse av att uppträda på Världens största musikfestival. Mellan 5-11 oktober kommer det att finnas festivalscener över hela landet där mängder av band, artister, körer och dj:s framför sin musik.

Festivalen på Facebook, klicka HÄR