Musicbox Live är en återkommande turné skapad för och av banden i NBV:s verksamhet. Varje höst får ett antal svenska städer besök av turnén. Vill du åka på turné? Hör då av dig till din lokala musikkonsulent. Vet du inte vem det är? Klicka på fliken lokala musikkonsulenter i vänsterframen!

 Music Box Live är 2015 inne på femte året och är från början till slut ett önskemål från band och konsulenter ute i avdelningarna. Turnén är ett sätt för NBV att få visa upp bra verksamhet och samtidigt sporra ambitiösa, unga människor som brinner för sin konst att nå utanför hemorten. Turnén görs i samarbete med UNF (Ungdomens Nykterhetsförbund). Turnen är utspridd i tid på det viset att den sker på festivaler och spelningar där publiktillförseln brukar vara god, till exempel Majornadagen eller Skriket festival i Göteborg eller Typ en festival i Nyköping. 

Spelar du i ett NBV-band och är intreserad av turnéstöd? Vill ni komma iväg till en gig minst 15 mil från hemorten, men får inte riktigt pengarna att räcka till. Hör av dig till din lokala musikkonsulent.