Under våren bjuder vi på digitala föreläsningar för dig som deltar i NBV:s musikverksamhet för att underlätta och hjälpa dig att ta nästa steg. Helt gratis såklart! Här nedanför ser du vårens schema och du kan också passa på att anmäla dig.

 

9:e mars 18.30-20.00

Bild på bandet Horndal

Gräv där du står

Skapa ditt band eller musikprojekts egen berättelse. Henrik Levahn från bandet Horndal kom på sin först efter 50. Nu berättar han om hur och varför bandet bildades. Inspiration för dig som har ett band som gått i stå, eller som vill bilda ett nytt band eller musikprojekt, men som inte kommit på varför.

 

 

23.e mars 18.30-20.00

Bild på Isabella Morot Johansson Headstomp productions

Vad vet du om bokningsbolag?

Vad är skillnaden på ett bokningsbolag och produktionsbolag? Vad kan du förvänta dig av ett bokningsbolag och vad har dem för förväntlingar på dig? Sedan 2016 hittar du Isabella ”Morot” som Production Manager på Headstomp Productions, men troligtvis även på många av Stockholms klubbar och indiekonserter i egenskap av DJ, musikälskare och ideell arrangör med föreningen Stockholm Straight Edge. 

 

 

13.e april 18.30-20.00

Bild på Canan Rosén

Finansiering och crowdfunding – var finns pengarna? 

Tillsammans med Canan Rosén pratar vi om hur du kan finansiera ditt band eller musikprojekt.

 

 

20:e april 18.30-20.00

Foto på Petter Seander

En crash-course i PR för band och musiker  
med Petter Seander från Birds Will sing for you  

Petter Seander pratar om presentation i bild och text, branschkunskap och fallgropar längs vägen. Det släpps idag mer musik än någonsin tidigare och bruset blir allt tjockare. Petter visar med enkla medel hur en artist når ut utan att kompromissa med sin konstnärliga vision. Något av det vi berör i samtalet: 

  • Hur skapar och styr du bilden av dig själv genom text, bild, kommunikation?
  • Strategi och upplägg. Vikten av planering!
  • Kommunikation i stort och smått: Hur, till vem och varför? Vikten av innehåll och konsekvens!
  • Mediavärlden – Hur funkar den praktiskt? Vilka är mottagarna och hur bygger den din karriär?
  • Streamingtjänster som marknadsföringsplattform
  • Närvaro på nätet – Var bör du finnas och varför? 

(Petter Seander är grundare av Birds Will Sing For You, ett PR/press/management-företag som funnits sedan 2011. Han jobbar till största delen med independentakter och har samarbetat med en stor del av de svenska indielablarna på PR-sidan. 
Under de senaste åren har han bland annat företrätt artister som Sarah Klang, Mando Diao, Moonica Mac, The Sounds, Saga Becker och Rickard Söderberg. Birds Will Sing For You arbetar också mycket med uppbyggnadsfasen av en karriär – en stor del av verksamheten utgår från en artists resa från första släpp till de större sammanhangen. )

 

Anmäl dig till föreläsningarna

Jag vill delta i följande föreläsningar

Deltar du i en studiecirkel hos NBV?