GÄSTER I SCHABRAKET

 

Ailin.png

Ailin Mirlashari 
Ailin Mirlashari ska precis påbörja sina masterstudier inom fri konst på Konstfack, men har innan hennes kandidat på Konstfack jobbat som kultursocionom i 7 år inom civilsamhället i Järva, bland annat på Folkets Husby, Tensta konsthall och Förorten i centrum. Hon grundade det intersektionella feministiska nätverket Streetgäris för 10 år sedan. Idag driver hon kulturplattformen Beyn2 tillsammans med sin syster och kusin, där de genom kultur vill skapa möten, samtal och kaos. 

 

Antje.png

Antje Jackelén 
Sveriges första kvinnliga ärkebiskop och Svenska kyrkans 70:e ärkebiskop 2014-2022, innan dess biskop i Lunds stift. Hennes senaste böcker är Samlas kring hoppet och Otålig i hoppet. Hennes forskning har rört sig i den tvärvetenskapliga skärningspunkten mellan religion och vetenskap, men hon har också arbetat med frågor om religionens roll i samhället och religionsdialog.  

 

Cecilia.png

Cecilia Düringer
Cecilia Düringer är lärare, författare och programledare för P3 Historia. 2017 vann hon Stora Radiopriset i kategorin ”Årets rookie” och 2022 tilldelades hon Guldörat för årets programledare i kategorin podd. Säsongen 2021/2022 vann Cecilia underhållningsprogrammet På Spåret tillsammans med Jonatan Unge. Paret avancerade till final i upplagan 2022/23, där de emellertid blev utslagna och slutade på andra plats. 

 

Clara.png

Clara Henry
Clara Henry är programledaren, komikern, författaren, skådespelaren, föreläsaren och konferencieren från Landvetter. För Clara startade allting med hennes videoblogg på YouTube, vilket ledde till jobb som programledare för bland annat Melodifestivalen 2017. Clara har även varit deltagare i ”Bäst i test”, där hon vann sin säsong, och ”Alla mot alla” där hon tävlade med Anders Jansson våren 2022. Clara är dessutom van radiopratare i P3, värd i ”Sommar i P1” 2015 och 2020 var Clara Henry finalist i realitytävlingen ”Robinson 2020” där hon slutade på en andraplats.

 

Fröken Snusk.png

Fröken Snusk
Fröken Snusk är en av Sveriges mest spelade artister med ett flertal hits på svenska topplistan och är mest känd för superhiten ”Rid mig som en dalahäst”. Fröken är den mest bokade artisten i Norden med över 140 gig under 2023 och har dessutom över 500 miljoner streams, 4 platinaskivor och 17 guldskivor.

 

Gina.png

Gina Dirawi 
Gina Dirawi en av Sveriges starkast lysande stjärnor – programledare, komiker, skådespelare och artist. Hon programledde Melodifestivalen 2012, 2013 och 2016. 2012 och 2013 blev hon framröstad som ”Årets kvinnliga programledare” på Kristallengalan. 2014 släppte hon sin debutsingel och 2022 släppte hon debutalbumet Meet Me in Jannah. Varje år ställer sig Gina frågan om hon ska fortsätta att leva på den här planeten ett år till.

 

Imaa.png

Imaa Queen 
Adam Spjuth, den kreativa kraften bakom Imaa Queen, är en dragartist och designmästare som inte bara utmanar normer utan också inspirerar andra att omfamna sin egen kreativitet och unicitet. Med en enastående förmåga att skapa fantastiska kläder och en scenisk närvaro som är svår att matcha, är Imaa Queen en stjärna som lyser starkt i dragvärlden. Det stora publika genombrottet fick Imaa Queen genom sin medverkan i Drag Race Sverige 2023. 

 

Ingrid.png

Ingrid Wall
Ingrid Wall är journalist och tidigare kommunikationschef för Trelleborgs kommun. Mamma till mördade Kim Wall och driver nu Kim Wall Foundation som årligen delar ut pris till unga kvinnliga journalister för att berätta de historier som vanligtvis inte får plats i nyhetsmedia. Hon har skrivit "Boken om Kim Wall - När orden tar slut” 2018, och sommarpratade samma år om relationen till dottern Kim. 

 

Joel.png

Joel Grundfors
18-årige Joel Granfors är en av Sveriges mest lovande racingtalanger på väg mot den internationella motortoppen och tävlar i USA i mästerskapet USF Pro 2000. Under 2020 tog Joel hem både Aquila Synergy Cup och Formula Nordic, Sveriges två ledande juniorklasser för aspirerande formelbilsförare. 2021 gjorde han internationell debut i det brittiska Formel 4-mästerskapet, där han slutade fyra totalt och slogs om titeln hela vägen in i finalen. 2022 blev han tvåa i Englands främsta formelbilsmästerskap, GB3, som bäste rookie. Joel ingår som yngst i truppen, i det svenska landslaget i racing.

 

Lil.png

Lil Ghettostar
Lil Ghettostar är en av Sveriges yngsta rappare, precis fyllda 15 år i september i år. Bor i och älskar Alby. Hittar sin inspiration till sina låtar i förortens verklighet. Slog som 12-åring igenom med ”På min tid” med AKI, en låt där olika generationer av rap möts. 

 

Marianne.png

Marianne Lindberg de Geer 
Marianne Lindberg de Geer har varit verksam som konstnär, scenograf, kostymtecknare och maskör i cirka 30 år. Hon är en av Sveriges mest namnkunniga konstnärer och har ställt ut på gallerier och konsthallar i Sverige och utomlands, inte sällan under rubriken Jag tänker på mig själv. Hon debatterar ofta på kultursidorna och är ledamot av Statens kulturråds styrelse. Hon är representerad på konstmuseer över hela landet, bland annat Moderna Museet, Nationalmuseum, Göteborgs Konstmuseum samt Wanås.

 

Martin.png

Martin Schibbye 
En av Sveriges tyngsta och creddigaste journalister. Han driver, och är grundare av, Blankspot, en sajt där reportagen ska skildra de platser i världen som annars ofta hamnar i medieskugga. 2011 blev han, tillsammans med fotografen Johan Persson, tillfångatagen under en reportageresa i Etiopien. De anklagades för terrorbrott och dömdes till 11 års fängelse. Domen väckte stark kritik och medier över hela världen följde situationen. Efter att ha suttit inspärrade i 438 dagar benådades journalisterna. Martin och Johan har skildrat händelserna i boken 438 dagar.

 

Micael.png

Micael Dahlen 
Professor i ekonomi på Handels i Stockholm sedan drygt 15 år. Nu också världens första professor i lycka, välmående och välfärd. Han har skrivit böcker om alltifrån siffror till lycka, ondska och meningen med livet (och en roman, Livet på Mars).  Hade en föreställning Om lycka på Dramaten för några år sen. Föreläsare runt om i världen. Förbundskapten för svenska Motionslandslaget.

 

Musse.png

Musse Hasselvall 
Kampsportsprofil. Programledare, skådespelare och producent. 2019 kom han ut med sin självbiografiska Sorgen: smärta är vekhet som lämnar kroppen. 2021 utkom han med boken Våldet tillsammans med Robert Svensson.

 

Paul.png

Paul Hansen 
En av Sveriges mest kända och prisbelönta fotografer, bland annat utnämnd till Årets fotograf 8 gånger och nominerad till Stora Journalistpriset 2017. Jobbar i krig- och konfliktområden och skottskadades i Mosul, Irak 2016. Han har sett så mycket död och mörker att han ibland tvivlar på att det finns en Gud - i alla fall inte i skyttegravarna. 

 

Sara.png

Sara Nazari 
Jurist och poet, och läser dikter runt om i hela Sverige. En av Sveriges främsta inom spoken word. Framträtt med sin poesi i Musikhjälpen 2021 och i Melodifestivalen 2022. 24 år gammal från en förort i Stockholm. Skrev sin första dikt som sexåring och läste den i skolans aula, på Världens Barn-dagen. I juridiken möter hon världen, människor och har alltid drivits av ett behov att göra gott - vad det än kan innebära. 

 

Elin.png

Elin Ek
Elin Ek är programledare, tv-producent, manusförfattare och regissör och har arbetat med tv- och radioprogram för barn och unga i över 20 år.  Elin är känd som Grynet i Grynets Show, senaste åren har vi hört henne som programledare i P4, sett henne i Alla vi Karlssons på SVT och i flera tv-program, bl.a. Grammatikbolaget, på UR. Nyligen släpptes den sjätte boken av författaren Elin Ek i bokserien om Athena.

 

 

footer SCHABRAKET.png