SCHABRAKET fyller Folk och Kultur 2024 med oväntade möten. Hos NBV på Folk och Kultur 2024 i Eskilstuna kan du uppleva den ljudisolerade konstinstallationen SCHABRAKET. Där kan du utforska vad som händer när du möter en person du aldrig tidigare träffat i ett samtal, utan att någon annan lyssnar.  

Allt kan hända i ett oväntat möte. För när vi samtalar med varandra så gör vi världen bättre. Demokratin behöver att fler av oss lämnar våra filterbubblor och samtalar med nya människor i oväntade möten. 

När polariseringen växer i samhället behövs mer – inte mindre – av folkbildningens enande kraft. Det är grunden i det som sker i våra verksamheter runt om i landet varje vecka, på sykursen, på bandrepet eller i bokcirkeln.

SCHABRAKET är folkbildning. SCHABRAKET håller öppet hela Folk och Kultur 7-10 februari. För att boka ett möte, kom förbi NBV på Utställartorget. 

Konsten som presenteras i SCHABRAKET är lånad från och kurerad av Riksföreningen Våra Gårdar och konstkollektivet Untold Garden. Studieförbundet NBV har tagit fram SCHABRAKET i samarbete med Besvärlig sedan 1977 och Kollektivet Livet. OCKSÅ HOS NBV PÅ FOLK OCH KULTUR


Graffiti i VR av och med Punta  
Upplev när graffitimålningar skapas live i VR eller testa själv att måla graffiti i VR. Du träffar konstnären Punta som även skrivit texterna i NBV:s studiematerial ”Introduktion till Graffiti”. Punta är på plats och målar på onsdag 7 februari och torsdag 8 februari.   
  
Untold Garden – Det långa sorlet  
Det långa sorlet (2023) är lika delar ett socialt nätverk och ett offentligt konstverk. Verket består av besökarnas egna meddelanden, vilka svävar genom luften och ändrar form beroende på popularitet. Verket är skapat med stöd från Postkodsstiftelsen och Kulturbryggan.   
  
Våra Gårdar  
Våra Gårdar hjälper närmare 600 medlemsföreningar och deras eldsjälar, ideella och anställda som driver mötesplatser med scener och rum för folkbildning, kulturupplevelser, nöjen och kreativt skapande i hela landet.