I den svenska narkotikapolitiska debatten återkommer Portugal som exempel. Landet lade om sin narkotikapolitik 2001, vilket bland annat innebar att de avkriminaliserade eget bruk av narkotika.

Vilka slutsatser går det att dra av exemplet Portugal? Har politiken varit framgångsrik, och beror det i så fall på avkriminaliseringen? Eller finns det andra faktorer?

Pierre Andersson har för NPC:s räkning tagit fram en rapport som beskriver utvecklingen. Han delar med sig av sina iakttagelser och slutsatser.

Webbinarierna arrangeras två gånger samma dag. En på eftermiddagen och en på kvällstid. För att delta anmäler du dig på länkarna (om länkarna inte fungerar, prova att klippa ut och klistra in i sökfältet på din webbläsare).

Anmäl dig här: Onsdag 26 februari kl 15.00.

Eller här: Onsdag 26 februari kl 18.30.

Webbinarierna sker i samarbete med Sveriges Blåbandsungdom och Studieförbundet NBV. De kommer att anordnas via LifeSize. Du kan följa det från någon av NBV:s lokaler i landet eller hemifrån din egen dator eller telefon genom att logga in på ditt konto eller skapa ett gästkonto.

Nedladdning och installation av datorklienten ”Lifesize Cloud” för Windows och Mac kan användaren göra under följande länk: https://call.lifesizecloud.com/download

Följ oss gärna via vårt nyhetsbrev. Du anmäler dig till det längst ner på vår hemsida: www.narkotikapolitisktcenter.se

Kommande Webbinarium:

24 mars kl 15.00 och 18.30 Forskaren Joar Guterstam: Vad gäller kring psykoser och beroende av cannabis?  Läs mer och anmäl dig redan nu här för 15.00 eller här för 18.30

 14 maj kl 15.00 och 18.30  Linda Nilsson: Vad innebär recoverybegreppet för att komma tillbaka från ett beroende?  Läs mer och anmäl dig redan nu här för 15.00 eller här för 18.30