Varför har Sverige så hög narkotikadödlighet? Just nu diskuteras den frågan brett i media, sociala medier och politiska debatter - men vad vet vi egentligen om orsakerna bakom problematiken? Under hösten anordnar Narkotikapolitiskt center tre webbinarium och först ut är vetenskaps-journalisten Pelle Olsson som beskriver vad de höga dödstalen kan bero på och vad som kan göras åt dem. Utgångspunkten är den rapport som Pelle nyligen skrivit på uppdrag av Narkotikapolitiskt center. Ta chansen att lyssna och ställa frågor på webbinariet som vi sänder vid två tillfällen den 10 oktober kl 15.00-16.00 samt kl 18.30-19.30. 

Anmäl dig till webbinariet kl 15.00-16.00 här                             

Anmäl dig till webbinariet kl 18.30-19.30 här

Webbinariet kommer att anordnas via LifeSize i rum Lifesize 86 -Narkotikapolitiskt C. (VR). Du kan följa det från någon av NBV:s lokaler i landet eller hemifrån din egen dator eller telefon genom att ladda ner ett konto eller gästkonto. 

Nedladdning och installation av datorklienten ”Lifesize Cloud” för Windows kan du göra under följande länk:
https://download.lifesizecloud.com/download?platform=win

Nedladdning och installation av datorklienten ”Lifesize Cloud” för Mac OS X  kan du göra under följande länk:
https://download.lifesizecloud.com/download?platform=osx

Har du en läsplatta, Iphone eller Android telefon hämtar du Appen från ”AppStore” resp. ”Play Store”. Appens namn är ”Lifesize Video Conferencing

Webbinariet är ett NBV-arrangemang som genomförs av Narkotikapolitiskt center med stöd av Sveriges Blåbandsungdom.

 Missa inte heller våra kommande seminarium med Staffan Hübinette om narkotikautvecklingen i USA den 11 november samt med Sara Heine om medicinsk cannabis den 4 december. 

 Ladda ner Pelle Olssons rapport om narkotikarelaterad dödlighet här

 Läs mer på narkotikapolitisktcenter.se