En orkester i Göteborg för kvinnor och transpersoner från alla generationer, horisonter, kulturer och bakgrunder. Tre söndagar med start 15 maj.

Loud and Wonderful är en ny orkester i Göteborg för alla som identifierar sig som kvinna/transperson. Vi ses inledningsvis under tre söndagar (15/5, 22/5, 29/5) och avslutar vid intresse med en konsert. Alla instrumentalister och sångare är välkomna, oavsett förkunskaper men med lust och nyfikenhet att lära sig mer om att spela och skapa tillsammans. Ta med ditt eget instrument om du har, annars finns det även viss möjlighet att låna instrument på plats. Vi kommer att arbeta med improvisation, både i små konstellationer och i helgrupp. Hur går det till att improvisera och komponera i stunden? Dessa tre träffar blir ett pilotprojekt som vi sen tillsammans kan utveckla gemensamt för att passa just vår orkester. 

Loud and Wonderful arrangeras av NBV och orkesterledare är Biggi Vinkeloe. Biggi är saxofonist, flöjtist, kompositör med stor erfarenhet av att undervisa och coacha musiker från nybörjare till avancerad. Biggi har arbetat som musiker internationellt sedan många år, spelat in mer än 20 skivor och hon har turnerat och undervisat både i Europa och Nordamerika. “Det kommer att bli spännande att skapa en stor, livlig, underbar orkester som improviserar och svänger, med musiker i alla åldrar och från olika horisonter! Loud and Wonderful, helt enkelt!” - Biggi 

Frågor: ingrid.haulin@nbv.se