Man kan bl.a. sy, knyta och sticka spetsar, men detta är en traditionell spetsteknik som du gör genom att korsa och vrida trådar – i rätt ordning!

Du som aldrig knypplat förut börjar med traditionell Vadstena-knyppling, dvs knypplar på en mönsterkartong och lär dig läsa en arbetsritning. Du börjar med åtta grundspetsar för att få kunskaper så att du sedan ska kunna välja att göra spetsar av olika svårighetsgrader, bildknyppling, eller knyppla som man gjorde förr efter ett spetsprov … Finknyppling men tunt garn, eller provinsiell knyppling är något av det du kan fortsätta med, eller komponera något eget?

Du behöver ta med dig en knyppeldyna med hårt stoppad rulle och rostfria knappnålar! Pinnar, garn och mönster finns på kursen.

10 Onsdagar 9:30 -11:45
Start: 22 februari (v. 8)

Adressen:
Katrinebergagåden, Baazgatan 7, Mölndal

Deltagares avgift 1800:-

Info: sabaheta.vehabovic@nbv.se, 0702-98 71 41

Kerstin Magnuson: 031-486 986

Lite om cirkelledaren:
Kerstin Magnuson : Jag lärde mig virka och sticka av mormor och gick 1980-82 ”Högre kurs i slöjd och inredning” den s.k. Konsulentutbildningen vid Handarbetets Vänner i Stockholm. jag har bl.a. arbetat vid Bohusslöjds och senare Göteborgs Hemslöjdsförenings vävstugan och genom åren undervisat i vävning och andra textila tekniker. Jag tycker om att testa tekninker, och kan göra det jag behöver till kläder eller inredningstextil.”Jag har alltid roligt med tråd!"

"Undvik parfym,Tack!"