Vi är glada att berätta att Mundele percussionensemble efter en lång paus är tillbaka!

Mundele är en slagverksverksamhet där barn och vuxna kan uppleva en rolig lärande stund med trummor och musik. Genom att spela olika slagverksinstrument kan deltagarna experimentera, upptäcka, skapa och till och med leka och ha rolig med trummorna. För att vara med behövs ingen tidigare erfarenhet. Instrument finns på plats, men det går också bra att ta med sig egna instrument.

Under kursen lyfter vi upp hur viktigt det är att respektera varandra och att ha en positiv attityd när vi möts av nya utmaningar. Genom att spela musik förstärker vi vår koncentrationsförmåga. Genom olika rörelseövningar lär sig deltagarna att bli medvetna om kroppsdelar, koordination och motorik.

Kursledare är Jorge Garcia som föddes i Misiones, Argentina. Vid 12 års ålder började han spela piano, och efter det fångades hans intresse av rytmerna och slagverksinstrumenten. Hans musik influeras av rytmer från olika länder; Brasilien, Uruguay, Peru, Kuba, Puerto Rico och av argentinsk folkmusik. Jorge har tagit lektioner för många av vår tids största slagverkare och han har gått musikutbildningar både i Argentina (School of Music i Posadas, Misiones), Buenos Aires och på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

”I Mundeles verksamhet får man chans att träffa andra människor med samma musik- eller trumintresse. Tveka inte och bli en del av Mundeles percussionensemble! Du kan du komma som du är oavsett hudfärg, religion, kultur och kön. Alla är lika värda.” – Jorge Garcia, kursledare

Kom på ett gratis prova-på-tillfälle den 13 augusti! Kurstillfällena kommer sedan att vara på söndagar kl 15-16 (grupp 1) och kl 16-17 (grupp 2) med start 20 augusti.

För dig 6-100 år, med en grupp för yngre och en för äldre (exakt åldersfördelning per grupp görs utefter inkomna anmälningar).

Kostnad: 2000 kr för 10 tillfällen.

Sista anmälningsdag 17 augusti. Anmälan är bindande efter 17 augusti.

Kurstillfällen
13/8 (gratis prova-på)
20/8
27/8
(uppehåll 3/8)
10/9
17/9
24/9
1/10
8/10
15/10
29/10
5/11

Hantering av personuppgifter