Cirkeln innehåller diskussioner kring

  • Masktäthet, hur det påverkar slutresultatet och hur olika sticktekniker ger olika masktäthet
  •  Hur och vad du mäter för att det ska stämma med mönstrets mått
  • Hur du kan räkna om ett befintligt mönster för att stämma med dina förutsättningar

Dessutom kommer vi att ta upp en del kring plaggets detaljer, så som knäppkanter, förkortade varv och montering.

Under cirkeln kommer vi att sticka provlappar i olika tekniker och detaljer. Det kommer även att förekomma övningar att göra själv mellan träffarna.

Förkunskaper: För att kunna tillgodogöra dig denna cirkel behöver du kunna sticka. Du har provat på att sticka efter mönster (tröja, vantar, strumpor eller likande) och du är bekant med de vanligaste termerna inom stickning.

Material: Restgarner och passande stickor
Då vi enbart stickar provlappar i denna cirkel finns inget krav på något särskilt sorts garn utan du använder det du tycker om att sticka i. Tänk på att ju tunnare garn, desto längre tid tar det att sticka en provlapp.

Cirkelledare är Erica Weehler som är utbildad inom textila tekniker och design, textilt entreprenörskap och pedagogik. Hon har arbetat som lärare inom stickning på Västerbergs Folkhögskola och haft kurser på Sätergläntan.
Det stora intresset ligger i ämnet kroppen och stickning. Att inte bara nöja sig, utan att skaffa kunskapen för att få plagg att sitta som stickaren själv vill. På så sätt skapa en mer hållbar garderob.

Datum & Tid: torsdagar (16/9, 23/9, 30/9 och 7/10) 2021 kl 18:00-20:30
Plats: Digitalt – länk fås efter anmälan
Deltagaravgift: 350 kr/person

Anmälan med Namn, adress och personnummer sker till verksamhetsutvecklare Jenny Larsson, jenny.larsson@nbv.se eller 0480-564 44 senast 6 september 2021.