Publicerad

Poddaren och frilansjournalisten Jasmin Nur berättar om sitt samarbete med NBV där hon hållit i studiecirklar om poddande.

Poddaren och frilansjournalisten Jasmin Nur samarbetar med NBV och håller i studiecirklar om poddande samtidigt som hon driver sin egen podcast "Halvlek med Jazz".

I Jasmin Nurs sportpodcast "Halvlek med Jazz" intervjuar hon professionella fotbollsspelare på ett mer personligt plan. Redan 2016 smygstartade hon sin podcast när hon började spela in sig själv på mobilen i samband med EM där hon kommenterade samtliga matcher och delade med sig av sina analyser.

– Fördelen med poddar nuförtiden är att man inte behöver avancerade utrustningar eller behöver ha en hel produktion bakom. Det funkar alldeles utmärkt att börja i den änden jag valde att göra, nämligen spela in sig själv på mobilen, men samtidigt vill man att ljudet ska vara så bra som möjligt och då är det bra med en riktig mikrofon. 

Genom samarbetet har Jasmin Nur fått möjlighet att använda utrustning från NBV och hon beskriver det som väldigt givande på många olika sätt. 

– För mig har det varit väldigt givande att få möjlighet att dela med mig av mina erfarenheter. Deltagarna har själva varit med och påverkat hur vi tillsammans ska lägga upp studiecirklarna och har haft ett väldigt stort engagemang. Mina studiecirklar har främst handlat om hur man ägnar sig åt “story telling” och hur enkelt det kan vara att komma igång med en egen podcast, berättar Jasmin Nur.