Varmt välkommen! Ett event med bl a Evin Cetin och Andrea Lavesson som belyser det komplexa sammanhanget och de utmaningar som vårt samhälle står inför när det gäller att förebygga samt bekämpa av narkotika och gängvåldet. Hur blev dödsskjutningar unga män en del av vardagslunken i ett av världens rikaste länder? Vad är det som händer — går det att stoppa?

NBV har bjudit in advokaten och författaren Evin Cetin, som har mött såväl förövare som offren av gängvåldet, och folkbildaren/socionomen Andrea Lavesson, som är biträdande rektor på NBV och som tidigare har jobbat på behandlingshem för personer som var i sista delen av sitt långa fängelsestraff.
Efter föreläsningarna följer en paneldiskussion med Mathilda Hjelm Espelund (M) ( ordförande för socialnämnden i Helsingborgs stad), Ola Möller (S) (riksdagsledamot), Maria Zander (kommunpolis) Saul Sagnia (ordförande för Inva-sam; Invandrarföreningarnas samorganisation), Angelina Pavlova (Socialförvaltningen) och Samir Chahrour (Ordförande för gruppen för religionsdialog) diskutera hur civilsamhället skulle kunna komplettera offentliga sektorns pågående förebyggande arbete mot drogkonsumtion och gängrelaterat våld.
Vi hoppas att det här kan bli starten på ett mer effektivt samarbete för ett tryggare Helsingborg.
Vi bjuder på förtäring. Eventet är gratis men kräver anmälan till:
Othman.al.tawalbeh.@nbv.se
0734602880
Välkomna!