Lär känna din kamera!
Ta kommando över kamerans inställningar och lär dig fotografera manuellt och i RAW-format. Genomgång av inställningar och funktioner. Anpassa kameran till dig och din kreativitet istället för tvärt om!

Exponeringstriangeln!
Fördjupa dig i kamerans manuella inställningar. Vad är ISO, bländare och slutartid? Du lär dig att växla mellan autofokus och manuellt fokus. Hur kan du använda inställningarna för att få en välexponerad bild?

Komposition & bildutsnitt! Vilka kompositionsregler finns? Hur använder du dem och när är det dags att bryta dem? Vad väljer du för objektiv och varför? Vad är brännvidd?

Berätta en historia!
Ge dina bilder ett språk med ordförråd som kontrast och drama, Symbolik och mening, bakgrund och kontext. Vad händer när du fotograferar?

In action!
Hur är du som fotograf? Hur arbetar du fram en bild oavsett genre? Hur förhåller du dig till ditt motiv och hur påverkar motivet dig?

Kreativitet ”vad händer om”
Vi utmanar normer och trender. Hur skapar du något nytänkande och eget? Hur kan du säga något intressant med din bild. Lek med tanken och var fri i ditt skapande!

Träffarna innefattar ca 1 timme teori och 1 timme praktisk övning. Du får med dig uppgifter hem och vid nästa träff får du möjlighet att visa upp din bild.

Ledare:
Joel Andersson är en kreativ fotograf med lång erfarenhet inom branschen och som mentor och lärare inom fotografering. Tillsammans med sin sambo driver han mediebyrån Ejibild och fotograferar allt från mode i paris och bröllop till företagsbilder och skivomslag. Joels motto är ”vad händer om” vilket ofta gör att hans bilder blir nytänkande och utanför boxen. Förutom fotograferingen har han stor kunskap inom redigering av bilder och film i Adobe-programmen och capture one.

Gruppstarter sker löpande!
Anmäl ditt intresse så får du information om när nästa grupp startar!