Priset delas ut av landshövdning Anneli Hulthén den 28 november 2019 kl 15.00 på landshövdingeresidenset i Malmö. Flamman socialt förebyggande centrum är en idéburen förening som erbjuder mötesplatser för unga på Kroksbäck i Malmö med flera olika verksamheter som alla fokuserar på att skapa bättre förutsättningar för ungas framtid på såväl lokal som regional och nationell nivå.

Motiveringen lyder:

”för uthålliga folkbildande insatser som gett tusentals unga egenmakt och för brinnande engagemang för ett socialt hållbart samhälle där utanförskap, antidemokratiska beteenden, radikalisering och spelproblem möts med framgångsrika insatser”

Om Oscarspriset

Oscar Olsson Museet i Malmö instiftade Oscarspriset i svensk folkbildning år 2013. Priset delas årligen ut till en person eller en förening som särskilt utmärkt sig för ett gott folkbildningsarbete, eller för att på annat sätt ha verkat i god folkbildningsanda. Syftet med priset är att uppmärksamma goda förebilder i folkbildningssammanhang och att öka medvetenheten om folkbildningens insatser.

Priset består av ett stipendium på 15 000 kronor, en artikel om pristagarens folkbildningsinsats i museets årsskrift och ett konstnärsdesignat diplom. I år är diplomet designat av tecknaren Johanna Larsson Pinedo

Mer information om Oscar Olsson Museet i Malmö hittar du på www.oomuseet.se.