Varmt välkommen till en yogaworkshop med Maria Lindh Isefält i Kineoyoga lördagen den 27/11 kl. 11.45-13.00 i Danshallen, Rosvalla.

Kineoyoga är utarbetat efter klassisk yoga (satyananda yoga), yinyoga och kinesiologin.

Vi utövar asanas (kroppsövningar) i lugnt tempo dynamiskt eller stannar i dem en längre stund för avslappning Vi praktiserar även pranayama (andningstekniker), meditation eller Djupavslappningen Yoga Nidra.
Via asanas (kroppsövningar) och kinesiologiska tekniker stärker och balanserar vi olika organ, de muskler och den meridian (energibana) som är kopplat till det organ vi arbetar med under lektionen. Genom yogan övar du på att vara i närvaro, acceptans och kan hitta ett inre lugn och avslappning.

I direkt anslutning till denna workshop erbjuds även möjligheten att prova på Simonsonjazz kl. 10.00-11.15.
Pris: 200 kr per klass eller 375 kr för båda.
Anmälan sker till NBV Öst, senast 21 november, till ulrika.hagen@nbv.se

Om Maria Lindh Isefält:
Maria har dansat sedan hon var 2,5 år och har dansat sedan dess. Hon utbildade sig till dansare/musikalartist på PFA i Göteborg, och efter turnering med Up with People under två år så kom hon in på Danshögskolan där hon tog sin examen i jazzdans och barndans. Hon mötte Lynn Simonson 1998 i Finland och kände att hon hittat hem, så en dröm uppfylldes när hon fick utbilda sig till Simonsonlärare i New York.

Sedan 1994 har Maria praktiserat yoga och vidareutbildade sig till yogalärare inom Satyananda yoga traditionen och även till Yin yoga lärare och har sedan utvecklat sin egen yoga med dessa tekniker och kinesiologin som bas.
Därefter har hon fortsatt utbilda sig på högskola och universitet i hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, anatomi fysiologi, existentiell hälsa, Kleintekniken, dans och mental träning, introduktion i dansterapi och är även utbildad kinesolog och massör.

“Yogan och dansen har betytt mycket för mig både fysiskt och mentalt. Genom dansen fick jag möjlighet att lära släppa på mina begränsningar och våga mer. Att inte tänka så mycket utan ha roligt var det viktigaste.
Yogan har byggt upp kroppen och konditionen. Men även mentalt har yogan stärkt mig.
Allt blev möjligt genom Marias varma och pedagogiska bemötande. Maria ser vad var och en behöver och anpassar övningar därefter. “ Anna Klasson