Under denna unika heldagsworkshop får du som sångare möta de tre jazzvokalisterna Amanda Ginsburg, Lovisa Jennervall och Ingrid Malmén. Tidigare har de genomfört ett flertal kortare workshops men tar nu sitt uppskattade koncept vidare i en mer djupgående kurs, som avslutas med ett uppspel på kvällen.

Förmiddagen ägnas åt övningar i helgrupp. Bland annat kommer fokus ligga på uppvärmning, röstvård, sångteknik och improvisation i olika former. På eftermiddagen delar ledarna upp sig och möter deltagarna i mindre grupper för att på olika sätt ge dem verktyg och feedback inför kvällens uppspel.

Uppspelet ackompanjeras av en pianist och deltagarna får tillfälle att repa med denne under eftermiddagen. För improvisation i grupp utgår vi från låten It could happen to you, och till uppspelet förbereder varje deltagare en jazzstandard att framföra.

Här finns några exempel:

  • But Not For Me
  • Beautiful Love
  • Honeysuckle Rose
  • Alone Together
  • There Will Never Be Another You
  • If I Should Lose You

Om ledarna:
Amanda Ginsburg är en flerfaldigt prisad sångerska och låtskrivare som på bara några år gjort sig självklar på den svenska musikscenen. Hennes signum är de vardagliga betraktelserna och det nära tilltalet, alltid med lekfullhet och otvivelaktigt sväng. Balanserandes mellan jazz, svensk visa och folkton har båda hennes album ”Jag har funderat på en sak” och ”I det lilla händer det mesta” belönats med Grammis för Årets jazz. Nu är hon aktuell med sitt tredje album "Tur att jag kan skratta" som släpptes i april 2024.

Lovisa Jennervalls röst har beskrivits som berörande, genuin och varm. Mest känd är hon från den prisade kvartetten Ellas Kapell, som utnämndes till Årets Vokaljazz av Lira Musikmagasin 2021, men hon är även aktuell i eget namn. I september 2022 släppte Lovisa Jennervall sitt första soloalbum Between you and me, producerad av vännen och kollegan Isabella Lundgren. Även det albumet blev Årets Vokaljazz av Lira 2022. Med Ellas Kapell har hon släppt tre skivor, det senaste (For All We Know) kom ut i november 2023 och har fått en hel del internationell uppmärksamhet.

Ingrid Malmén är en Stockholmsbaserad vokalist och kompositör. Hennes svenska, personliga texter om kärlek, tvivel och medmänsklighet i kombination med hennes kompositioner skapar ett välarbetat sound med både närhet och stora känsloyttringar. Malmén tar sig an musiken med stor röstkapacitet och skapar med sina arrangemang en ännu större klangvärld. Låtarna ramas in av Ingrids energi och scennärvaro som kräver lyssnarens uppmärksamhet från första ton. Malmén har släppt tre album, Efterskalv (2018), Hjärtslag (2020) och Tidvatten (2023). Det sistnämnda blev Årets Vokaljazz 2023 i Lira Musikmagasin.

Praktisk information:
Deltagarna står för egen lunch och middag under dagen. Micro finns att tillgå. Det bjuds på enklare fika i pausen.

OBS! Anmälan är bindande, vid avanmälan får du en kommande träff innestående.

Frågor? Kontakta Daniel Pilsäter, verksamhetsutvecklare NBV Öst