Varmt välkommen till en dansworkshop med Maria Lindh Isefält i Simonsonsjazz lördagen den 27/11 kl. 10.00-11.15 i Danshallen, Rosvalla.

Simonsontekniken är utvecklad av master Lynn Simonson och för henne och Simonsonlärare är dans något djupt mänskligt.
Simonsontekniken är en lugn metodisk form av jazzdans där du som elev ges tid att känna in kroppen och utgå från dina egna förutsättningar- dansaren är i centrum.

Vi börjar med en uppvärmning i syfte att öva teknik, stärka och mjuka upp kroppen. Klassens senare del ägnas åt en koreografi där dansarens individuella upplevelser står i centrum. Klassen som är i lugnt tempo behöver du inte ha dansat så mycket tidigare. Dansen riktar sig till vuxna.

I direkt anslutning till denna workshop erbjuds även möjligheten att prova på Kineoyoga kl. 11.45-13.

Pris: 200 kr per klass eller 375 kr för båda.
Anmälan sker till NBV Öst, senast 21 november, till ulrika.hagen@nbv.se

Om Maria Lindh Isefält:
Maria har dansat sedan hon var 2,5 år och har dansat sedan dess. Hon utbildade sig till dansare/musikalartist på PFA i Göteborg, och efter turnering med Up with People under två år så kom hon in på Danshögskolan där hon tog sin examen i jazzdans och barndans. Hon mötte Lynn Simonson 1998 i Finland och kände att hon hittat hem, så en dröm uppfylldes när hon fick utbilda sig till Simonsonlärare i New York.

Sedan 1994 har Maria praktiserat yoga och vidareutbildade sig till yogalärare inom Satyananda yoga traditionen och även till Yin yoga lärare och har sedan utvecklat sin egen yoga med dessa tekniker och kinesiologin som bas.
Därefter har hon fortsatt utbilda sig på högskola och universitet i hälsa utifrån ett helhetsperspektiv, anatomi fysiologi, existentiell hälsa, Kleintekniken, dans och mental träning, introduktion i dansterapi och är även utbildad kinesolog och massör.

“Jag älskar att dansa och att dansa Simonson med Maria är mer än bara dans, det är helande. Eftersom Simonson är mer skonsamt för kroppen så hjälper det min stela kontorsnacke och rygg. Jag kan komma till dansen helt slutkörd både fysiskt och psykiskt, kanske varit nära att inte orka gå dit men när jag går därifrån är jag full av energi och glädje. Det ger verkligen återhämtning. Dessutom så lyckas Maria på ett mycket bra och pedagogiskt sätt få alla att klara av saker som vi inte trodde var möjligt innan vi klev in i danssalen.” Åsa Milberg