Lär dig dansa salsa och bachata i Nyköping i vår med QueerSalsa Stockholm och NBV Öst!

Lär dig dansa salsa och bachata med QueerSalsa Stockholm och NBV Öst i vår. Deras härliga pedagogik lär dig både att föra och att följa, samtidigt som du får det roligare på dansgolvet.

KURSSTART
Start 2 februari, i Danshallen, Rosvalla kl. 19.15-20.45.
OBS! Minst 16 st. deltagare krävs och kursen är nybörjarnivå.
Kurstillfällen: 9 ggr (uppehåll vecka 8 pga lov)
Rekommenderad ålder från 15 år
Vad: 50% salsa + 50% bachata. Lektionen är 45 min salsa (rueda) och 45 min bachata (moderna).
Pris: 1800 kr

Anmälan sker till NBV Öst, Ulrika Hagen, ulrika.hagen@nbv.se
För komplett anmälan behövs namn, adress, personnummer (10 siffror), postnummer och mobilnummer.

QueerSalsa Stockholm undervisar i en stil där de traditionella dansrollerna utmanas. Det är inte längre bara kvinnor som följer och bara män som för. Här får alla lära sig att föra och att följa. Alla dansar med alla. Pedagogerna, Peter Helm och Johan Björk, har undervisat och uppträtt ihop i över 10 år. De var det första samkönade manliga dansparet som tävlade internationellt för Sverige. Tillsammans verkar de för att öppna upp dansstrukturerna inom pardansen. Med sin undervisning skapar de jämlikhet på dansgolvet där alla får vara med att påverka och bestämma i dansen. Nu har du chansen att dansa med Peter här i Nyköping.

SALSA RUEDA
En supersocial variant av den kubanska salsan. Vi dansar i par, tillsammans i en stor ring och vi dansar de turer som "utroparen" ropar ut. Vi går igenom de mest vanliga turerna i Rueda och alla lär sig att föra och att följa. Vi byter dansroller och danspartners med varandra i högt tempo. Glatt, generöst, tryggt. De turer som vi dansar i salsa rueda kan du också använda när du dansar ensam på dansgolvet med en partner.

BACHATA MODERNA
Bachata är en sensuell pardans med mycket höfter. Den moderna varianten är inspirerad av salsan och innehåller fler rörelser för överkroppen. Det finns mer utrymme för styling och vi får möjligheten att lyfta fram vår drama-queen/king.

Välkommen att dansa loss tillsammans med oss!