Lär dig dansa salsa och bachata i Nyköping i höst med QueerSalsa Stockholm och NBV Öst!

Missade du förra omgången? Eller älskade du första omgången och vill repetera grunderna och/eller lära dig mer? Nu har du chansen igen att lära dig dansa salsa och bachata med QueerSalsa Stockholm och NBV Öst. Deras härliga pedagogik lär dig både att föra och att följa, samtidigt som du får det roligare på dansgolvet.

Vid 3 tillfällen i höst där du kan lära dig dansa Salsa och Bachata i en intensivkurs, 1 tillfälle i månaden. Gundläggande nivå kl. 9-11.30  och fortsättningsnivå kl. 12.30-15. Mer information fås vid anmälan.

Pris: 625 kr per klass, 1050 kr per dag eller 2950 kr för alla 3 tillfällen. 
Datum: 22 oktober, 26 november och 17 december. 
Rekommenderad ålder från 15 år
Om du undrar över nivåer och behöver vägledning kan du fråga Peter & Johan via info@queersalsa.se

Anmälan sker via formulär på www.nbv.se/ost/dans
Skriv under övrigt vilken dansgrupp din anmälan avser. 
För eventuella frågor, kontakta Ulrika Hagen, 0733-838355 eller ulrika.hagen@nbv.se

QueerSalsa Stockholm undervisar i en stil där de traditionella dansrollerna utmanas. Det är inte längre bara kvinnor som följer och bara män som för. Här får alla lära sig att föra och att följa. Alla dansar med alla. Pedagogerna, Peter Helm och Johan Björk, har undervisat och uppträtt ihop i över 10 år. De var det första samkönade manliga dansparet som tävlade internationellt för Sverige. Tillsammans verkar de för att öppna upp dansstrukturerna inom pardansen. Med sin undervisning skapar de jämlikhet på dansgolvet där alla får vara med att påverka och bestämma i dansen. Nu har du chansen att dansa med Peter och Johan här i Nyköping.

SALSA RUEDA
En supersocial variant av den kubanska salsan. Vi dansar i par, tillsammans i en stor ring och vi dansar de turer som "utroparen" ropar ut. Vi går igenom de mest vanliga turerna i Rueda och alla lär sig att föra och att följa. Vi byter dansroller och danspartners med varandra i högt tempo. Glatt, generöst, tryggt. De turer som vi dansar i salsa rueda kan du också använda när du dansar ensam på dansgolvet med en partner.

BACHATA MODERNA
Bachata är en sensuell pardans med mycket höfter. Den moderna varianten är inspirerad av salsan och innehåller fler rörelser för överkroppen. Det finns mer utrymme för styling och vi får möjligheten att lyfta fram vår drama-queen/king.

Välkommen att dansa loss tillsammans med oss i höst!