Folkbildningsdagen om beroende är ett tillfälle att fördjupa dig i olika perspektiv på beroende och missbruk. Ta del av fyra föreläsningar med fyra olika infallsvinklar i frågor som rör beroende kopplat till kriminalitet, utanförskap och beroende; av utställningen "Narkotikans påverkan på samhälle och miljö"; och av olika relevanta studiematerial. Dagen är gratis och öppen för alla!

Folkbildningsdagen är ett tillfälle för dig som jobbar med, eller som är intresserad av, frågor rörande missbruk, narkotika eller förebyggande insatser att bilda dig mer i frågorna.

Program

13.oo LENNART KARLSSON: Polis, författare & ordförande Narkotikapolisföreningen
Med 25årig erfarenhet som narkotikapolis ger Lennart en bild av narkotikaläget just nu samt hur de kriminella gängen utnyttjar köpare av narkotika och beroende personer i sina kriminella syften.

kl. 14.15 ALI REUNANEN: författare till boken “Hej jag heter Ali” och medlem i KRIS
Ali berättar om sin livshistoria och om resan från missbruk, kriminalitet, utanförskap och ensamhet - till ett värdigt, drogfritt och hederligt liv, med mål och mening.

kl. 15.15 FIKA, UTSTÄLLNING, MINGEL
Folkrörelse för psykisk hälsa samt NBV ställer ut och visar material i utställningsmontrar. NBV:s utställning “Narkotikans påverkan på samhälle och miljö” finns att se. Vi bjuder på fika!

kl. 15.45 PETER NORDLÖW: Grundare av Core Rehab AB
Peter har många års erfarenhet av beroendefrågor och arbetar även med utbildning, utredning och motivation. Han ger en bild av beroendets påverkan på individen.

kl 17.00 PER LEIMAR, politisk sekreterare, IOGT-NTO
Per Leimar presenterar en ny forskningsrapport om hur alkohol påverkar hjärnan under hela livet.

kl. 17.45 SAMMANFATTNING AV DAGEN

Dagen är gratis men anmälan är obligatorisk. Ange namn och kontaktuppgifter för att få bekräftelse på din anmälan.

Max 80 deltagare