Arrangemang och studiecirklar

Några av våra kommande arrangemang och studiecirklar.

Listning med arrangemang

 • HELA LIVET LINDESBERG

  Vad handlar mitt liv om? Hantera vardagens stora frågor! NBV och Göteborgs universitet har tagit fram Hela livet – ett nytt koncept som med små, enkla steg hjälper dig att förbättra din hälsa på sikt och lär dig att hantera vardagens utmaningar. Med hjälp av Hela livet och det digitala Livsstilsverktyget så lär du dig om hälsa och hur du hanterar stress och livets upp- och nedgångar, hur du förebygger och hanterar livsstilssjukdomar och får nya insikter om dig själv.

 • Familjeföreställningen 3-8 år

  Välkomna till en spännande familjeföreställning för barn mellan 2-8 år. Tillsammans reser vi iväg på ett spännande och kul musikaliskt äventyr. Vi har begränsat antal platser så boka din plats. Fred och co sjunger och spelar samt tar oss med på en resa där barnen får vara med och delta.

 • "Prova på dag" Träsvarvning

  Lär dig grunderna för att svarva olika föremål i trä, verktygsvård och mer om olika träslag.

 • Klassisk ljusstöpning

  I Ladulux ljusverkstad en bit utanför Örebro stöper vi ljus och ljuskronor på traditionellt sätt. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren. Under några mysiga timmar skapar vi vackra ljus under ledning av våra duktiga lärare.

 • Klassisk ljusstöpning för seniorer (60år eller äldre)

  Upplev en mysig dag på landet med klassisk ljusstöpning och eget skapande i en härligt kreativ miljö. Vi stöper ljus och ljuskronor och det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har stöpt förut.

 • En resa i ord och bild med naturfotografen Rogen Hjelmquist

  Upplev orangutangen, Borneos röda skogsmänniska, möt polarisens kung-isbjörnen och följ med på tigersafari i Burmas regnskogar. Försäljning av våfflor och kaffe i pausen.

 • Binda granrisbock

  Välkommen till en julig kurs hos Malin på Deplejs! Bind din egna granrisbock till trädgård eller uteplats. Vår kursledare, Malin har förberett stommen av trä. Det finns två storlekar att välja mellan och allt material finns på plats och ingår i priset. Pris: 600:- inkl. granrisbock 30cm hög, 750:- för granrisbock 50cm hög. Det serveras också en matigare fika.

 • Binda Granristomte

  Kom i julstämning! Tillverka en granristomte med gran och mossa till trädgård eller uteplats. Vår kursledare Malin har förberett stommen. Allt material finns på plats och ingår i priset och det serveras en matigare julfika. 6 december kl.17.30-20 Pris: 495:- Varm klädsel rekommenderas då vi är mest utomhus.

 • Allsång i Kulturfabriken

  Kom och sjung in julen med Christer Folkesson. Allsång med julens klassiska låtar. I pausen säljer vi julsmörgås o kaffe: 20kr.

 • Julgröt

  Vi på NBV vill rikta ett stort tack till dig för ett bra jobb och ett gott samarbete 2022! Som avslutning på det här året vill vi bjuda in dig till vår julgröt den 13 december. Datum: 13 december Tid: kl. 13.00 Plats: NBV Kulturfabriken, Nygatan 38

 • Separatistisk trumkurs med Emelie Sjöström!

  Trumkurs med Emelie Sjöström! För nybörjare som vill lära sig spela trummor på ett klassiskt trumset.

 • Prova på kör med Sara Brannäs

  Vill du prova på att sjunga i kör? Välkommen till Kulturfabriken! Körpedagogen Sara Brannäs tar er igenom en kväll fylld av glädje, skratt, sång och gemenskap!