Arrangemang och studiecirklar

Några av våra kommande arrangemang och studiecirklar.

Listning med arrangemang

 • Nybörjarkurs - Släktforskning

  Västerås Släktforskarklubb och NBV håller kurser för dig som är intresserad av att lära dig att släktforska. Vi går igenom grunderna för släktforskning, du lär dig hur du hittar i kyrkoarkiven m.h.a, Arkiv Digital och Riksarkivet och kommer igång med din släktforskning.

 • Informationsträff om studiesatsningen Hela Livet

  En studiesatsning om hälsa och välbefinnande. Förbättra din hälsa på sikt och lär dig hantera vardagens utmaningar genom att delta i en studiecirkel om "Hela livet".

 • Sportlovsaktivitet, Modern dans nybörjare, ålder 10-13 år

  Vi testar danskombinationer utvecklar koordination och rytmkänsla. Under två dagar tränar vi in en enklare dans som vi tillsammans visar upp för föräldrar och syskon. Fokus på att ha kul och gemenskap.

 • Sportlovsaktivitet, Skaparverkstad

  Visst har du sett de populära miniatyrvärldarna på exempelvis pinterest? Nu har du chansen att skapa din egen. Vi gör miniatyrhus av återvunnen kartong och inredning av lera, trä, tidningar, tyger, pärlor med mera. Under två dagar inspireras vi av varandra och med hjälp av våra lärare skapar vi fantastiska kreationer som vi målar i regnbågens alla färger.

 • MODERN DANS OCH IMPROVISATION, måndagar 6 mars - 24 april

  Genom att uppmärksamma vår kropp, våra sinnen och tankar upptäcker vi hur dessa blir livliga och börjar interagera med varandra. När sinnena vaknar får vi riklig information från insidan och utsidan av kroppen. Här börjar dialogen mellan det inre och yttre.

 • Separatistisk trumkurs med Emelie Sjöström

  För nybörjare som vill lära sig spela trummor på ett klassiskt trumset. Under tre tillfällen kommer du tillsammans med en till deltagare att få gå igenom grunderna för att på ett enkelt och roligt sätt få till dina egna trumkomp och spela till andra instrument! I vår replokal har vi två trumset så därför har du möjlighet att spela hela lektionen. Kursen är separatistisk, det innebär att endast du som identifierar dig som kvinna/tjej eller icke binär kan anmäla dig.

 • Workshop RecycleUp-Hur kan man skapa konst av en återvunnen kartong

  En kreativ workshop för dig som är nyfiken på att utforska ditt uttryck och att fördjupa ditt måleri. Vi ger dig kunskap att med olika tekniker och enkla medel hitta ditt eget bildspråk i abstrakt måleri. Du lär dig också hur du framställer, placerar och visar dina konstverk tillsammans med andra utställare. Vi avslutar med en vernissage på Kulturfabriken i Örebro.

 • Kurser i uttal för dig som har lärt dig svenska som andra språk

  Förbättra ditt uttal och satsmelodi i svenska språket. Utöka ditt ordförråd och din förmåga att utrycka dig.