Publicerad

Musikleken arrangeras årligen av NBV och riktar sig till föreningar inom NBVs medlemsorganisationer samt NBVs studiecirkeldeltagare.

Tisdagen den 3e februari genomförde vi den årliga tävlingen Musikleken. Tävlingen är populär bland NBVs medlems- och samarbetsorganisationer. I år tävlade 106 lag och fyra lag hade full pott, alla från vår medlemsorganisation IOGT-NTO.

På första placering kom LF nr 1 Klippan (Göteborg), den allra första IOGT-NTO föreningen i Sverige, som fick ett kulturprogram värt 5 000 kr.

- Det var som vanligt väldigt trevligt att tävla. Det har vi gjort många gånger förut. Tror nästan vi varit med alla gånger! Men vi har ibland haft lite otur och inte varit tillräckligt noggranna med våra svar eller haft otur i lottningen om vinst, säger ordförande Sven Hallberg.

I det vinnande laget var det 12 personer i åldrarna 20 till 70 som tillsammans klurade på de 12 frågorna som ställdes.  En av frågorna handlade om nationalsånger och lagen skulle hitta vilket land som hörde till vilken låt.

- Vi lyssnade säkert på ett hundratal nationalsånger innan vi hittade Sydkorea. Och hela tiden satt en av våra medlemmar försynt och sa: "Jag tror att det där är Korea!"

På andra placering kom Lf 175 Sollefteå av IOGT‐NTO (Sollefteå) som fick ett kulturprogram värt 3 000 kr och tredje plats gick till IOGT‐NTO 583 Syskonkretsen (Stockholm) som fick ett kulturprogram värt 2 000 kr.

 Bland de tävlande lagen lottades det ut ett kulturprogram på 2000kr och detta gick till IOGT‐NTO 215 Höga Nord Domsjö i Örnsköldsvik.