Publicerad

Lördagen den 8:e augusti framfördes en livesänd showcasekonsert av studieförbunden NBV, Bilda och Studiefrämjandet i samarbete med Kalmar kommun.

-Sedan några år har Kalmar kommun samarbetat med studieförbunden för att kunna presentera lokal och talangfull musik på Kalmar Stadsfest. När denna ställdes in i år så ville vi ändå göra något med tre av regionens intressanta nykomlingar, säger Harald Erici, samordnare, kultur- och fritidsförvaltningen.

Just nu står Kalmar Teater tom, vilket möjliggjorde för studieförbunden att få låna scenen och livestreama ifrån den. De akter som framfördes var Roslund, WhoodaThunk och Low ambitions. 

Det är viktigt att vi inte låter musiken tystna på grund av rådande omständigheter i samhället just nu, säger Ida Gratte, verksamhetsutvecklare på NBV och Konferencier under kvällen. Vi har istället anpassat oss och gjort det bästa av situationen. Och detta blev en succé!  

Banden fick spela på scen, proffsig teknik, med publik på hemmaplan 

- Det var kul att höra alla fina ord som akterna hade om studieförbunden. Vad vi betytt i deras skapande. Det är ett bevis på hur viktiga vi är för kulturen i Sverige, avslutar Ida Gratte.