Publicerad

Heavy Metal-bandet Liv Sin, som har sin studiecirkel hos NBV Stockholms län, har släppt en ny singel i samverkan med Djurens Rätt.

Sångerskan Liv Jagrell, tidigare medlem i Sister Sin, berättar om hur musiken är hennes sätt att kanalisera sin uppgivenhet över hur människan exploaterar djur- och naturriket. Med musiken som bärare av dessa budskap ger Liv Sin utlopp för denna samhällskritik. Resultatet är låten "King of the Damned", där Liv Sin belyser att det är dags för en förändring:

"Jag känner starkt att vi måste börja tänka efter vad vi gör med vår värld, natur och djur innan det är för sent och vi inte har något vilt djurliv kvar. Idéen till låten kom efter jag såg en utställning med Nick Brandt "Inherit the dust" , där han som fotograf återvänder till ställen i Afrika där han förr fotat vilda djur så som lejon och elefanter, men där det numera är stora landskap av sopor istället, där även folk bor. Det är extremt deprimerande att detta är något som vi människor åstadkommit på bara några år. Vi har förvandlat ett levande djurliv till ett ghetto av sopor. 

I samma veva skedde skjutning av Cecil the Lion, som dog helt i onödan för att någon ville känna sig mäktig. Jag är oerhört emot all "trophy hunting", och dessa två saker tillsammans fick mig att skriva texten till "King of the damned". Det är så jag känner att vi är på väg. Lejon idag är inte längre "King of the Jungle", de är kungar över ett dömt djurliv. Och vi måste stoppa detta – inte sen, utan nu! Vi bestämde oss att samarbeta med Djurens Rätt här i Sverige och förhoppningsvis kan vi få någon att tänka till, eller hjälpa till. Alla intäkter från försäljningen av låten på våran Bandcamp-sida kommer därför gå till Djurens Rätt", berättar Liv Jagrell, sångerska i Liv Sin.

Du lyssnar (eller köper) på King of the Damned här:

Bandcamp:
https://livsin.bandcamp.com

Spotify:
https://open.spotify.com/track/4kHoqjNkC64BAasxJtUSfW

Youtube:
https://youtu.be/NZtqjadSDL0