Publicerad

Alexander, Saga och Manda har sommarjobbar som gatumusikanter – nu ska de sprida musikglädje och sommarstämning i alla Blekinges kommuner.

– Det fanns ju inget sommarjobb som heter gatumusiker. Men jag ville ut och spela i sommar. Så jag skrev till Studieförbundet NBV och presenterade min idé och frågade om det fanns någon möjlighet för samarbete och de nappade direkt, berättar Alexander Kiran till SVT.

Studieförbundet NBV har anställt Alexander Kiran, Saga Olsson och Manda Månsson för att sprida kultur och sommarglädje i länet. Tillsammans kommer de turnéra genom hela Blekinge i juni, där de med akustiska gitarrer och ljuva stämmor kommer liva upp stämningen på gator och torg i varje kommun i länet.

20-åriga Manda kommer främst uppträda med låtar hon producerat själv. Alexander och Saga kommer istället spela en mix av covers, där förbipasserande kan förvänta sig höra allt från poppiga Ed Sheeran till riviga grungetoner från Nirvana.

– Det är det bästa sommarjobbet jag haft. Jag har inte börjat än, men jag känner redan att det kommer bli riktigt, riktigt bra, berättar Alexander.

– Vi har världens bästa sommarjobb, instämmer alla tre.

Du läser mer om initiativet (och hör gatumusikanterna spela) här:
SVT – "Vi har världens bästa sommarjobb"
Sydöstran – Unga gatumusikanter höjer sommartempen