Tisdagen den 5 februari kl. 19.00 är det dags för NBV:s populära och roliga tävling Musikleken – ett musikquiz för föreningar och studiecirklar. Du hittar länkar till anmälning och tävlingshandlingar i texten nedan, eller längst ner på denna sida. 

Hur anmäler jag oss?
Anmälan kostar 300 kronor och du kan endast anmäla dig via formuläret här: Anmälan musikleken 2019

Kom ihåg att föreningsnamnet du anger på anmälningsformuläret är det som kommer att stå på diplomet och som används vid betalning. 

Du anmäler och betalar senast den 24e januari 2019. När ni har anmält er får ni e-post med instruktioner över hur ni ska betala.

Studieplan
Du laddar ner studieplanen som PDF här: Musikleken_2019.pdf

Inför tävlingen
En vecka innan tävlingsstart skickas tävlingshandlingarna till lagets kontaktperson via e-post. Måndagen innan tävlingsdagen får ni övriga tävlingshandlingar. 

På tävlingsdagen från kl 16 finns ljudfilen med musikledtrådarna tillgängliga här: www.nbv.se/musikleken-tavling

Observera att tävlingen startar kl 19.00 och att ljudfilen får spelas upp från detta klockslag.

Om musikleken
Musikleken är ett musikquiz. När tävlingen är igång får du som anmält dig allt underlag som behövs för att tävla.  

Föreningar från olika organisationer kan tävla tillsammans. En blandning av äldre och yngre deltagare ökar chanserna till fler poäng. Tävlingen är öppen för föreningar inom NBV:s medlems- och samarbetsorganisationer samt enskilda studiecirklar. Musikleken är en lekfull tävlingsform där vi umgås med musiken!

Priser till vinnarna
Vinnaren i Musikleken får biljetter eller ett kulturprogram värde 5 000 kr. Tvåan för ett värde av 3 000 kr och trean för ett värde av 2 000 kr. 

Dessutom lottas det ut ett kulturprogram eller konsertbiljetter för ett värde av 2 000 kr bland samtliga deltagande lag. Om en cirkel (som inte är en förening) vinner pris erhålls biljetter till utvald konsert.

Vad behöver vi för att kunna delta i musikleken?
CD-spelare eller dator med internetkoppling behövs vid genomförandet av tävlingen.

Skicka in era svar på tävlingskvällen
Svarsblanketterna sänds in senast kl 00.00 på tävlingskvällen via e-post eller direkt via formuläret. Facit publiceras på hemsidan måndag 11 februari kl 15;00. Resultatlista publiceras senast fredag 15 februari kl 15:00. Följebrev med diplom sänds ut till deltagande lag senast 1 mars.

Bonuspoäng 
En nyhet för i år är att ni även får bonuspoäng om ni har många deltagare i studiecirkeln. Mer info finns i studieplanen. 

Genomförd studiecirkel med tre eller fler sammankomster ger tre extra poäng. Väljer ni istället att endast träffas en gång före tävlingskvällen kan ni rapportera det som annan folkbildning. Det ger en extra poäng. 

Kontakta lokala NBV-avdelningen innan ni startar. Närvarolistans nummer anges på svarsblanketten på hemsidan. Själva närvarolistan behöver alltså inte sändas in.

Kontaktuppgifter
Tävlingsledare är Johnny och Lilleby Boström. Vid frågor kontakta Mats Jönsson.