Som deltagare i en musikcirkel hos NBV får du boken Musik för målmedvetna. I den kan du läsa allt om hur du bygger en säljande image, skapar det perfekta utskicket, skapar personlig kontakt, levererar live och ser till att efterarbetet leder till nya gig. Det första du måste förstå för att bli en framgångsrik gighittare är nämligen att själva musiken till en början spelar en i sammanhanget liten roll.

Jo, det är sant. Många band räknar kallt med att deras fantastiska låtar ska kompensera för brister i presentationen. Men för en klubbarrangör med skrivbordet täckt av förfrågningar finns inget annat än ditt utskick att gå på. Är inte text, bild och informationsinnehåll av högsta kvalitet blir din musik aldrig ens lyssnad på. Men med hjälp av studieplanerna i  Musik för målmedvetna kan du effektivt organisera bandarbetet och snabbast möjligt nå målet: att göra ett intryck fullt i klass med din musik.

Men det slutar naturligtvis inte där. Väl redo att tillsammans med ditt band och värdens bästa presentationsmaterial möta världen måste du smida medan järnet är varmt. Men hur hittar man snabbt rätt och tillräckligt många arrangörer att kontakta? Att själv googla fram ett register tar oceaner av tid och energi i anspråk och innan det är stort nog är innehållet inaktuellt. Därför har NBV sett till att du får halva priset på hittagig.se, där du med hjälp av enkla sökfunktioner hittar rätt bland tusentals spelställen sorterade på genrer, städer och tillgängliga kontaktvägar. Kanske hade du hoppats på ännu mer: Att själv slippa sköta bokningen?

En sak i taget, först måste du visa bokarna att arrangörerna är intresserade av att boka dig och ditt band. Dags att kavla upp ärmarna alltså, för det finns bara en väg till att slippa göra jobbet själv: Att själv göra jobbet!