Dramapedagogisk praktik i Sverige

Dramapedagogik - att lära ut färdigheter för teater och drama - har bedrivits så länge dessa konstarter funnits, inte minst i antikens Grekland. Den moderna dramapedagogiken utvecklades i början av 1900-talet och är grunden för dramapedagogens arbete.

I studiematerialet Gestaltande möten : dramapedagogisk praktik i Sverige beskriver några dramapedagoger från vitt skilda verksamheter över hela landet hur de arbetar, och delar med sig av sina bästa tips för gruppetablering, språkutveckling och demokratiarbete med barn, ungdomar och vuxna.

Med gestaltning, fantasi och ett utforskande förhållningssätt erbjuder dramapedagogiken verktygen för möte både med andra och oss själva. Genom dessa möten kan vi utvecklas, skapa trygga grupper och utrymme för reflektion.

Studiehandledning-Gestaltande_moten-framsida.png

Studiehandledning

Här nedan hittar du studiehandledningen till boken Gestaltande möten. Studiehandledningen riktar sig till dig som är intresserad av pedagogik i undervisningssituationer och ger förslag på hur ni i studiecirkeln kan fördjupa er i arbetet med bokens kapitel på temat gestaltande möten, med dramapedagogik som verktyg.

Studiehandledningen har ett upplägg på åtta träffar med olika teman kopplade till bokens åtta kapitel.

Kom igång med din studiecirkel! Kontakta din verksamhetsutvecklare för mer information och vägledning.