En studiecirkel för dig som vill lära dig mer om HBTQ+

Chester Plichta är tjugo år och har just påbörjat sin könsidentitetsutredning. Ann-Christine Ruuths liv har inspirerat till feelgood-filmen Min pappa Marianne. Tove Folkesson är prisbelönt författare och har nu valt att flytta till landsbygden med barn och fru. De – och många andra – berättar om sina liv och erfarenheter i Regnbågspodden. I varje avsnitt får du lära dig något nytt: Hur är det exempelvis att komma ut som homosexuell? Hur går en könsidentitetsutredning till, egentligen – och vilken makt har språket när det gäller inkludering av HBTQ+-personer? 

Teaser


Podden ges ut i fem avsnitt och släpps varje fredag från och med 21 maj 2021. Till podden finns också studieplanen "Regnbågspodden – olika röster om HBTQ+” – en samtalsguide som är anpassad för studiecirklar i digital eller fysisk form. 

Är du själv HBTQ+-person, anhörig, vän, arbetskamrat, eller vill du prata om HBTQ+ i din förening? Hämta inspiration från podden och dela sedan dina tankar med andra som också är intresserade av att lära sig mer!

Lyssna när du vill – samtala där du befinner dig

Podden kan du lyssna på när du själv har tid och lust. Till podden finns en samtalsguide med fördjupningsfrågor, boktips och råd kring var du kan hitta mer fakta om HBTQI. Ni kan vara tre eller tjugo, sitta i samma stad eller i hela landet och prata om sådant som känns angeläget.

Regnbågspodden görs som ett samarbete mellan studieförbundet NBV och frilansjournalisten Helena Isaksson Baeck, som engagerar sig i frågor inom inkludering och mänskliga rättigheter. Podden producerades i samarbete med Kalmarsund Pride och Scenteknik i Kalmar.

Lyssna på Regnbågspodden
Regnbågspodden | anchor.fm
Podcasten finns där poddar finns. Exempelvis Google Podcasts, Spotify och Anchor.

Här hittar du studiematerialet: 
Regnbågspodden.pdf

Vill du starta en studiecirkel i Regnbågspodden? 
Kontakta din verksamhetsutvecklare, eller ansök om att starta en cirkel nedan.