Nästa steg

Du som cirkelledare är viktig för oss på NBV. Vi vill att du har rätt förutsättningar för att göra ett riktigt bra jobb i din eller dina cirklar. Den här utbildningen är ett första steg, en slags introduktion till NBV och rollen som cirkelledare. Nästa steg för dig är att gå den första cirkelledarutbildningen.

Här träffar du andra cirkelledare och du får fördjupad kunskap om folkbildning, om ledarskap och om NBV och vad vi kan göra för dig och din grupp. När du gått cirkelledarutbildning kommer du får erbjudande om cirkelledarutbildning steg 2 om du vill ta det vidare ännu ett steg. Ofta är just mötet med andra ledare något som utvecklar dig och din grupp rejält.

Om det kommer att vara barn under 18 år med i verksamheten där du är cirkelledare berätta det för din kontakt på NBV. Då NBV vill erbjuda en trygg och säker folkbildningsverksamhet för barn och unga så vill vi rusta dig som ledare på bästa sätt. Du kommer att få genomföra en utbildning som heter Trygga möten. Du kommer också att få visa upp ett begränsat utdrag ur belastningsregistret.

NBV arrangerar också föreläsningar och utbildningar kring en rad olika områden som kan vara till nytta för dig i din folkbildande roll. Om din region ger ut nyhetsbrev så är det ett enkelt sätt att hålla dig uppdaterad på. Men det är också en bra idé att du löpande kollar vad som finns på NBVs webbplats.

Nästa sida:

Sammanfattning