Tema 1 här börjar resan

sidan 2

Hört talas om 420?

420 är ett begrepp inom cannabiskulturen som återkommer i materialet nedan. Den 20 april - 420 - är cannabisvännernas stora högtidsdag som firas på många håll runt om i västvärlden. Läs om bakgrunden här.

 

 

 

420 Tours

Är en resebyrå som presenterar sig som ”The Leader in Cannabis Tourism” och som här presenterar Colorado. (1,30 min, se hela.) https://www.youtube.com/watch?v=ZrTZVU4VACM

 

420-firande

420 firas i många städer runt om i USA, Kanada och Europa. Den här videon är från Vancouver i Kanada 2016. (7,52 min. Om du inte vill se hela videon spela fram två minuter och se en minut. På YouTube finns även videor från flera andra städer.)

 

Million Marijuana March

En manifestation för legalisering av cannabis som äger rum årligen i ett flertal städer ibland annat Europa. Denna video är från Prag. (22,49 min. Om du inte vill se hela videon spela fram 7,30 min minuter och se någon minut. På YouTube finns även videor från flera andra städer.)

 

Nordic Cannabis Conference och Stoned Philosophy

Cannabiskulturen och legaliseringsrörelsen finns även representerad i Sverige. I september 2017 hölls Nordic Cannabis Conference i Malmö och som här presenteras som ett barnvänligt och drogfritt event. Avkriminalisera cannabis är organisationen bakom eventet. (1,29 min.)

 

Här finns en utförligare presentation av konferensen av initiativtagaren Wally Johnson. (5,03 min)


Wally Johnson producerar även videor med samtal om cannabis under rubriken Stoned Philosopy. (52,48 min. Se inledande minuter för att få en bild.)

 

Wally Johnson presenterar sig själv och ambitionerna inför valet 2018. (46,13.)

The International Church of Cannabis

I samband med 420-firandet i Denver, Colorado 2017 invigdes The International Church of Cannabis som en egen kyrka och församling som kallas ”elevationists” och där sakramentet är cannabis. Sådana församlingar finns även på andra platser i USA.

Här är deras hemsida

 

 

Nästa sida:

Tema 1 här börjar resan