Är du nyfiken på cannabis, vill lära dig mer och diskutera myter kring cannabis, då är den här studiecirkeln för dig.

På senare tid har fler och fler myter börjat cirkulera om cannabis (alltså hasch och marijuana). En av anledningarna är att vissa länder tillåter cannabis för medicinskt bruk. Medicinskt bruk är inte samma sak som att ”röka på”. Bakom myterna och propagandan finns starka ekonomiska och politiska intressen som gärna tänjer på sanningen för att få som de vill. Sociala medier sprider vilseledande information rekordsnabbt. Källhänvisningar saknas oftast och bara för att det står på internet behöver det ju inte vara sant. 8 myter om cannabis går igenom de åtta vanligaste missuppfattningarna om cannabis och svarar på dem utifrån fakta, statistik och forskningsresultat. Var rädd om dig själv. Det är ditt val hur du vill ha din framtid.

Grunden för denna studiecirkel är att ni träffas vid minst tre tillfällen. Det innebär att varje träff ska vara minst tre studietimmar (en studietimme = 45 minuter), men behöver ni mer tid så är det upp till gruppen att lägga till fler träffar.

Som grund för era samtal i denna studiecirkel finns två studiematerial:

Till första träffen ska ni titta på filmen ”Cannabis – vad händer med barn och unga om cannabis blir lagligt i Sverige?”. Antingen kan ni titta på filmen inför träffen eller så ser ni filmen tillsammans under träffen. Filmen är knappt 16 minuter lång. 

Till träff 2 och 3 ska ni ha läst delar av häftet ”8 myter om cannabis 3.0” av journalisten Pelle Olsson.

Studiematerial

Ladda ner: Studieguide - Åtta myter om cannabis
Filmen: Film- Åtta myter om cannabis (kod: can4589)

Anmäl ditt intresse för studiecirkeln (ej bindande):

Intresseanmälan 8 myter om cannabis