NBV Sydost arrangerar under hösten 2018 en studiesatsning där du och några vänner kan arrangera en studiecirkel om landskapet Halland. Vi på NBV har en färdig studieplan som ni kan använda och tips och idéer till studiematerial. Efter cirkeln har du som deltagare möjlighet att följa med på en studieresa till Halland den 23-24 november. 

Detta måste ni göra

För att studiecirkelns deltagare ska kunna följa med på studieresan måste cirkeln totalt innehålla minst 16 studietimmar utöver en planeringsträff och bestå av minst fyra deltagare. Materialet till denna studiecirkeln bygger på fem träffar där den första är en planeringsträff på två studietimmar a`45 minuter och varje träff därefter bör omfatta fyra studietimmar a`45 minuter. Men gruppen kan bestämma ett annat upplägg utifrån studiecirkelns möjligheter och begränsingar. Kontakta verksamhetsutvecklare Jenny Larsson, jenny.larsson@nbv.se eller 0480-564 44 för mer information. 

Det här är en studiecirkel

Studiecirkeln är ett arbetssätt där de egna tankarna och diskussionen står i centrum. Det finns inget facit, utan svaret beror på vem man är och vilka erfarenheter man har. Samtalet i sig är själva målet. 

Studieresa till Halland 23-24 november 2018

Deltagare i studiecirkeln Läs och Res - Halland har möjlighet att följa med på en studieresa med buss den 23 och 24 november 2018. Antalet platser på resan är begränsat.

Fredag 23 november
Denna morgon rullar bussen iväg från Kalmar för resa västerut. Passagerare från Blekinge och Kronoberg plockas upp på lämplig plats. Framåt sen förmiddag stannar vi i Simlångsdalen för att besöka Breareds Kulturhistoriska förening och bröderna Persons diverseaffär, en autentisk lanthandel från svunna tider. Efter det fortsätter vi till Halmstad där vi får möjlighet att se staden med bland annat statyn av den kända seriefiguren 91:an Karlsson. På eftermiddagen fortsätter vi mot Falkenberg och där besöker vi Fotomuseet. Vi avslutar dagen på Hotell Fregatten i Varberg med middag och den som vill kan utnyttja gym, bubbelpool och bastu. 

Lördag 24 november
Efter frukost på hotellet reser vi norrut för att nå Tjolöholms slott. Väl på slottet får vi en guidad rundtur med berättelser om slottets historia. Vid vårt besök pågår Tjolöholms julmarknad, Västsveriges största julmarknad. Efter rundturen spenderar vi några timmar på julmarknaden och vi äter också lunch på slottet. För den som inte är intresserad av julmarknaden finns det flera utställningar på slottet som man kan besöka på egen hand. På eftermiddagen beger vi oss hemåt igen och stannar längs vägen för en fikapaus. 

Detta ingår i resan

 • Bussresa i modern turistbuss.
 • Entré och visning Breareds Skolmuseum och lanthandel
 • Besök i Halmstad
 • Entré och visning av Fotomuseet i Falkenberg
 • Entré Tjolöholms julmarknad, samt guidning av slottet
 • 1 övernattning i dubbelrum
 • Frukost dag 2 
 • Lunch dag 1 & 2 
 • Middag dag 1 
 • Förmiddagsfika dag 1
 • Eftermiddagsfika dag 1 & 2

Kostnad och anmälan

Att delta i studiecirkeln är kostnadsfritt. Cirkelgruppen utser själva en ledare/kontaktperson. Studieresan kostar 1 000 kr/ person i del i dubbelrum (enkelrumstillägg: 695 kr/person) för deltagare i denna studiecirkel. 

Anmälan av studiecirkel och bokning av plats på studieresan görs till anmalansydost@nbv.se eller till Jenny Larsson, 0480-564 44 senast 12 oktober. Antalet platser är begränsat. NBV förbehåller sig rätten att ställa in resan vid för få anmälningar. Betalning sker mot faktura i samband med avresa.

Denna cirkel och studieresa vänder sig till personer i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Ungdomar över 13 år är välkomna i målsmans sällskap. Anmälan är bindande och deltagare som ej slutför studiecirkeln eller uteblir från resan blir ersättningsskyldig med resans hela värde.  Vid sjukdom krävs läkarintyg. 

Resan arrangeras av NBV. Alkohol och andra droger är ej tillåtna att medha eller bruka under resan.