I denna studiecirkel får du under fyra träffar lära dig mer om hur du stickar plagg som faktiskt passar. Vi kommer gå igenom stickfasthet, olika typer av maskor, garn och stickor och hur det påverkar storleken på din stickning.

Om du har stickat lite grann och kan räta och aviga maskor, kanske har du provat på att sticka någon tröja men är inte särskilt nöjd med resultatet, eller så har du stickat ett tag med vill lära dig mer, då är detta cirkeln för dig.

Vi träffas via videomöte på datorn (exakt plattform kommer information om senare) fyra tisdagar i september och oktober (8/9, 15/9, 22/9, 6/10) mellan kl 18:00 och 20:15. (Ytterligare en gång, 20/10, har avsatts som reserv ifall att tekniken strular första gången och vi inte kommer igång som planerat). Utöver det kommer vi ha en Facebookgrupp där man kan ställa frågor och diskutera med varandra i gruppen, mellan träffarna.

Ledare för cirkeln är Erica Wheeler som är utbildad inom textila tekniker och design, textilt entreprenörskap och pedagogik. Hon har arbetat som lärare inom stickning på Västerbergs Folkhögskola och haft kurser på Sätergläntan. Det stora intresset ligger i ämnet kroppen och stickning. Att inte bara nöja sig, utan att skaffa kunskapen för att få plagg att sitta som stickaren själv vill. På så sätt skapa en mer hållbar garderob. 

 Alla är välkomna, oavsett var i landet man bor. Anmälan görs till verksamhetsutvecklare Jenny Larsson, jenny.larsson@nbv.se eller 0480-564 44. Vid anmälan uppger du Namn, adress och personnummer. Alla personuppgifter hanteras enligt GDPR. Inbetalningskort kommer att skickas ut till deltagare när cirkeln är full. (Begränsat antal platser i cirkeln). Sista anmälningsdag är 4 september. Du kan även kontakta Jenny för allmänna frågor om vad det innebär att vara med i en cirkel osv.

Har du frågor om innehållet i cirkeln kan du vända dig till cirkelledare Erica på fruwheeler001@gmail.com