Vi studerar islam tillsammans

Vi studerar islam tillsammans är en ny metodstudieplan. Islam är en religion som väldigt mycket betonar vikten av kunskap. Att studera, inte minst om religionen, har alltid ansetts vara bland det bästa man kan ägna sin tid åt. De religiösa vetenskaperna omfattar många ämnesområden varav de viktigaste är Koranen och Profettraditionerna (Hadith) som behandlas i våra andra metodstudieplaner. Andra viktiga ämnen är Fiqh (läran om islams levnadsregler och föreskrifter), Aqaid (läran om islams tro), Akhlaq och Adab (bildning & etik) samt Tarikh (islams historia) och Sirah (Profetens biografi).

I studieplanen finns förslag på hur man kan studera vart och ett av dessa fyra områden tillsammans i en studiecirkel. Det går även bra att använda denna studieplan för att studera andra ämnesområden.

Ditt
NBV
NBV DalarnaNBV GävleborgNBV HallandNBV Jönköpings länNBV MittSverigeNBV NorrNBV SkåneNBV Stockholms länNBV SydostNBV SydostNBV Uppsala län GotlandNBV Uppsala län GotlandNBV VärmlandNBV VästNBV ÖrebroMälardalenNBV ÖrebroMälardalenNBV Östergötland

Kort om NBV

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildnings­verksamhet, bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige. Vi är landets äldsta studie­förbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration.

NBV-förbundet

NBV Förbundskansli
Gammelgårdsvägen 38, Stockholm

Tel: 08-672 61 00
Mejladress: info@nbv.se

Mer kontaktuppgifter.

Följ oss

Snabblänkar

© NBV där inget annat anges