Khat - hot mot delaktighet - Se filmen här

Drogen khat hindrar människor till att bli delaktiga i det svenska samhället. Missbruket leder till att familjer splittras och barn växer upp i svåra förhållanden, precis som vid alkoholmissbruk.

Eftersom khat i huvudsak används bland östafrikaner, och i Sverige framför allt bland somalier, är filmen Khat (18 min) producerad på somaliska, textad till svenska. Filmen innehåller intervjuer utifrån olika perspektiv och har liksom studieplanen, tagits fram i samarbete med somalier som arbetar mot khat . Filmen är producerad för Riksförbundet SIMON, Svenskar och Invandrade mot Narkotika, av Ann-Sofie Roberntz och Maria Winberg.

Till filmen finns en studieplan på somaliska och svenska, framtagen av NBV tillsammans med SIMON. Kontakta ditt NBV-kontor för att med hjälp av studieplanen starta en studiecirkel.

Khat från NBV på Vimeo.

Ditt
NBV
NBV DalarnaNBV GävleborgNBV HallandNBV Jönköpings länNBV MittSverigeNBV NorrNBV SkåneNBV Stockholms länNBV SydostNBV SydostNBV Uppsala län GotlandNBV Uppsala län GotlandNBV VärmlandNBV VästNBV ÖrebroMälardalenNBV ÖrebroMälardalenNBV Östergötland

Kort om NBV

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildnings­verksamhet, bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige. Vi är landets äldsta studie­förbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration.

NBV-förbundet

NBV Förbundskansli
Gammelgårdsvägen 38, Stockholm

Tel: 08-672 61 00
Mejladress: info@nbv.se

Mer kontaktuppgifter.

Följ oss

Snabblänkar

© NBV där inget annat anges