Jag ville bara dansa

Lotten Säfström ville bara dansa. I hennes självbiografi berättar hon öppenhjärtligt, med humor och värme, om sin livsvandring följd av en ständig känsla av utanförskap.

Lotten genomlever från de tidiga tonåren största delen av sitt liv genom ett filter av droger, och 22 år av dem i hemlöshet. Ett livsöde som i många liknande fall slutat i förnedring och död, får i detta fall en utgång i en sprudlande livslust.

Vi får se världen ur huvudpersonens barndomsperspektiv och genom livsberättelsen som mynnar ut i hennes egen dotters första år i livet. Slutligen följer vi deras parallella vägar ur svårigheterna.

Det här är en inbjudan till att ta del av vad som rör sig i huvudet på en beroendesjuk person. Om tankar och livet i drogberoende men också om vägen ut ur missbruk med ny inspiration, befrielse och mod.

Vill du starta en bokcirkel eller fördjupa dig i materialet på annat sätt, kontakta din NBV-avdelning!

Läs även Lottens nya bok Nu har dansen börjat med NBV! Information om materialet hittar du här.

Ditt
NBV
NBV DalarnaNBV GävleborgNBV HallandNBV Jönköpings länNBV MittSverigeNBV NorrNBV SkåneNBV Stockholms länNBV SydostNBV SydostNBV Uppsala län GotlandNBV Uppsala län GotlandNBV VärmlandNBV VästNBV ÖrebroMälardalenNBV ÖrebroMälardalenNBV Östergötland

Kort om NBV

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildnings­verksamhet, bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige. Vi är landets äldsta studie­förbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration.

NBV-förbundet

NBV Förbundskansli
Gammelgårdsvägen 38, Stockholm

Tel: 08-672 61 00
Mejladress: info@nbv.se

Mer kontaktuppgifter.

Följ oss

Snabblänkar

© NBV där inget annat anges