Ingen ska dö av rattfylleri

MHF har beslutat att driva en egen nollvision i trafiken: ”Ingen ska dö av rattfylleri”. I ett helt nytt studiematerial presenteras fakta, tips och idéer. Materialet ger dig möjlighet att själv engagera dig i denna viktiga fråga. Genom ett personligt engagemang kan du få folk i din närmaste omgivning att avstå alkohol för att på det sättet göra trafikmiljön säker och trygg. 

Materialet är både en inspirationskälla för en god livsstil och samtidigt en studiehandledning som hjälper dig att utveckla Sverige till ett gladare och trevligare land – utan alkohol. Materialet riktar sig både till MHFs medlemmar och andra trafiksäkerhetsintresserade. Studiematerialet ges ut av MHF och NBV.

Kontakta MHF eller din NBV-avdelning för att starta en studiecirkel i ämnet.

MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund  

En film som presenterar MHFs försöksverksamhet med alkobom

Här är en länk till MHFs resurssida för studiesatsningen.

Ditt
NBV
NBV DalarnaNBV GävleborgNBV HallandNBV Jönköpings länNBV MittSverigeNBV NorrNBV SkåneNBV Stockholms länNBV SydostNBV SydostNBV Uppsala län GotlandNBV Uppsala län GotlandNBV VärmlandNBV VästNBV ÖrebroMälardalenNBV ÖrebroMälardalenNBV Östergötland

Kort om NBV

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildnings­verksamhet, bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige. Vi är landets äldsta studie­förbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration.

NBV-förbundet

NBV Förbundskansli
Gammelgårdsvägen 38, Stockholm

Tel: 08-672 61 00
Mejladress: info@nbv.se

Mer kontaktuppgifter.

Följ oss

Snabblänkar

© NBV där inget annat anges