Alkohol och cancer

 Alkohol och cancer är temat på den årliga forskningsrapporten som ges ut i samarbete med IOGT-NTO, Svenska Läkaresällskapet, Centrum för forskning och utbildning kring missbruk, riskbruk och beroende (CERA). Studieplanen är framtagen av oss på NBV.

Få svenskar känner till kopplingen mellan alkohol och cancer. Vi hamnar faktiskt på en sistaplats sett till hela EU. Med tanke på att alkohol är den näst största faktorn bakom sjukdomsbördan av cancer globalt, är det dags att vi ändrar på detta.

En ny forskningsrapport om kopplingen mellan alkohol och cancer har precis lanserats, och till den en studieplan med fördjupande och intressanta frågor.

Studieplanen hittar du HÄR.

Rapport 2016/2017

Tema: Alkohol och cancer
Alkoholrapport 2016-2017 Svenska
Alkoholrapport 2016-2017 Engelska
Appendix to Alcohol and Society 2016_Methods used for estimating alcohol-related cancers in Sweden

Ditt
NBV
NBV DalarnaNBV GävleborgNBV HallandNBV Jönköpings länNBV MittSverigeNBV NorrNBV SkåneNBV Stockholms länNBV SydostNBV SydostNBV Uppsala län GotlandNBV Uppsala län GotlandNBV VärmlandNBV VästNBV ÖrebroMälardalenNBV ÖrebroMälardalenNBV Östergötland

Kort om NBV

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildnings­verksamhet, bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige. Vi är landets äldsta studie­förbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration.

NBV-förbundet

NBV Förbundskansli
Gammelgårdsvägen 38, Stockholm

Tel: 08-672 61 00
Mejladress: info@nbv.se

Mer kontaktuppgifter.

Följ oss

Snabblänkar

© NBV där inget annat anges