Föreningar i NBV

En förening är ett perfekt sätt att kämpa tillsammans. Med hjälp av demokrati och struktur kan medlemmarna dra nytta av sitt engagemang på ett sätt som enskilda har svårt att göra. NBV vill stötta föreningar, nätverk och grupper med verktyg för att utveckla demokrati, inflytande, engagemang och påverkan.  

Utveckla föreningen
Det går att få ut ännu mer av arbetet genom att utveckla föreningen med bättre struktur, effektiva möten, planering av lockande verksamhet, rekrytering och marknadsföring. Oavsett vilket kan folkbildning vara ett värdefullt verktyg.

Det naturliga valet
NBV vill vara det naturliga valet för föreningar, nätverk och grupper. Därför satsar vi hårt på att utveckla material och dra nytta av erfarenheterna från tusentals medlemmar och över 120 års föreningsarbete.

Förening i medlemsorganisation
De föreningar som är delar av våra medlemsorganisationer har stora möjligheter att få stöd på olika sätt. Bland annat finns det medlemsorganisationer som har egna studiematerial som är anpassade för verksamhet i just deras föreningar.

Material
Här kan du hämta hem ett material som beskriver hur du och din förening kan samverka med NBV. I första hand riktar sig material till föreningar inom NBVs medlemsorganisationer. Klicka här för pdf-fil>

Ditt
NBV
NBV DalarnaNBV GävleborgNBV HallandNBV Jönköpings länNBV MittSverigeNBV NorrNBV SkåneNBV Stockholms länNBV SydostNBV SydostNBV Uppsala län GotlandNBV Uppsala län GotlandNBV VärmlandNBV VästNBV ÖrebroMälardalenNBV ÖrebroMälardalenNBV Östergötland

Kort om NBV

NBV, Nykterhetsrörelsens Bildnings­verksamhet, bedriver folkbildnings­verksamhet över hela Sverige. Vi är landets äldsta studie­förbund med 120 års erfarenhet av folkbildning. Vi lägger särskild vikt vid frågor som handlar om alkohol och andra droger, folkhälsa och integration.

NBV-förbundet

NBV Förbundskansli
Gammelgårdsvägen 38, Stockholm

Tel: 08-672 61 00
Mejladress: info@nbv.se

Mer kontaktuppgifter.

Följ oss

Snabblänkar

© NBV där inget annat anges